straff

Unnade mig godsaker idag på julafton. Åt av mat som jag inte bör äta. Tog bland annat bröd. Så jäkla gott. Hembakat. Mums!!!
Ätit några chokladbitar och några godisar av barnen. En kanelbulle.
 
Men fy fan va jag har fått ångra det! Nu på kvällen kom straffet. Sådan smärta i magen! En påminnelse av hur dåligt jag mått tidigare. Och en påminnelse av att godsakerna absolut inte är värt det.
 
Nu ligger jag i soffan med magsmärtor och gnyr. Det har släppt något. Klarar av att skriva om det i allafall. Men har legat i fosterställning tidigare i kväll. Tänk så fort man glömmer. Men nu minns jag. Jag vill inte må så här igen.
 
Blir stenhård diet igen från och med imorgon. Det hade kanske gått bra att unna sig lite men det blev alldeles för mycket. Jag åt av allt. Socker, jäst, vetemjöl, ströbröd, inlagd sill, gravad lax, skinka, kakao, m.m...
 
Det är inte värt det. Inte ens på julafton.
 
/Åsa

viktnedgång

Jaha det går sakta nu. Jag går fortfarande ner i vikt men inte alls i samma tempo längre. -18 kilo nu. Det kanske är tur det så jag kan ha mina nya kläder lite längre. De har ju blivit för stora ganska snabbt tidigare. Dyrt är det också att köpa kläder hela tiden. Mina mediciner kostar mig nog med pengar.
 
På tal om mediciner så beställer jag oftast från Naturprodukter.se och de är jäkligt snabba att leverera måste jag säga. Jag beställde sent i fredags och idag fanns det i brevlådan. Den sidan rekommenderar jag om ni vill beställa på nätet.
 
Att vikt nedgången inte går lika snabbt som tidigare kanske kan ha lite att göra med kosten också. Jag försöker fortfarande hålla sträng diet. Och det går bra hemma men då och då är jag ute med jobbet och äter lunch. Försöker även då tänka till men jag har ju inte kontroll över vilka ingredienser som används i maten då.
 
Nu i jultider så har det också blivit lite slarv. Fick en så stor och fin chokladask från jobbet. Verkligen fin. Har inte sett den i någon butik så jag misstänker att det är beställningsvara. Jag åt faktiskt 5 praliner ur den igår. Det var så gott. Men bra gödning för candidan också. Hoppas verkligen inte att det blir bakslag av det.
 
Kommer säkert bli mer slarv imorgon när det är julafton. Men sen blir det att återgå till samma stränga diet som tidigare. Tänkte börja dra ner lite på mediciner också snart. Ett försök och se hur det går. Blir det för jobbigt så får jag återgå till samma mängd igen. Det återstår att se hur det går.
 
Önskar mina läsare en riktigt god jul!
 
/Åsa

Oförändrat

Nu har det stått stilla ett tag. Jag har inte märkt av någon förändring på länge nu. Det är inte sämre men inte heller bättre. Det är lätt att tappa motivationen då. 
Det har blivit lite fuskande. Tog en godisbit i helgen. Jag kände inte av det i magen. Det var ju bra.
 
Däremot har jag haft magsmärtor ibland. Jag har inte riktigt kommit på vad orsaken varit. Tycker att jag ätit som "vanligt". Men kanske kan det vara riskakorna. Det är ju gjorda på Råris och råris ska vara okej att äta. Men det kanske har blivit för många. Råris innehåller ganska mycket kolhydrater.
 
Jag talade med en läkare för ett tag sedan om candida. Det var vid ett privat tillfälle. Läkaren var inte i tjänst och känner inte till mig sedan tidigare. Läkaren frågade om mina symtom och höll med om att det låter som candida albicans. Jag sa också att det inte tagits några prover som "bevisar" att det är candida. Läkaren sa då att det sällan tas prov på det eftersom det är väldigt "jobbig" provtagning för patienten eftersom det tas i tarmen.
 
Så att ändra kosten är det bästa alternativet. Samt läkemedel. Precis som jag valt att göra. Och jag har ju konstaterat svamp i underlivet och det kommer ju från överväxt av candida. Det har jag som tur är varit fri från länge nu tack vare Grapefruktkärnextraktet. Men svamp i munnen känner jag fortfarande av på morgonen och när jag inte ätit eller druckit på länge. Där har jag inte märkt någon förändring på länge. Det är ju mycket mindre än det var när jag började behandla min candida men har nu alltså inte hänt något mer på ett tag.
 
Men det är tålamod som gäller. Bara att fortsätta kämpa. Det är ganska precis på dagen sex månader sedan jag började kampen. Det skulle ta minst ett halvår. Och det räcker uppenbarligen inte i mitt fall. Det blir några månader till med mediciner och strikt kost. 
 
Kanske jag påbörjar en ny kur med Living Cleanse. Jag slutade innan hela burken var slut. Har några piller kvar i botten på den samt en ny oöppnad burk. Jag kände mig färdig och slutade därför. Men kör nog en kur till.
 
Det går långt mellan mina inlägg nu. Det är pga att det inte händer så mycket i den här candida kampen just nu. Jag kämpar på. Inte mycket att tillägga just utan kommer med fler inlägg när jag finner något vettigt att tillägga och när jag märker förändring. Livet rullar annars på. Det är ju jultider och dessutom har jag precis börjat på nya jobbet så det är fullt upp.
 
/Åsa

RSS 2.0