Aluminiumfritt

Igår gjorde jag en beställning på naturprodukter. Men Syclovir fanns inte i lager hos någon av dem jag brukar beställa från. Beställer mest från Naturprodukter.se då de har snabb leverans och jag brukar vara ute i sista minuten.
 
Jag hittade dock en annan sida som verkar vara bra. De hade många av de produkterna jag använder. Oftast är det så att några produkter finns hos en och andra produkter hos någon annan. Därför blir det ibland två beställningar för mig.
 
Hur som helst så beställde jag igår från dinhalsokost.se 
Återstår att se hur snabbt de levererar. 
 
Passade på att samtidigt beställa en deodorant därifrån. En utan aluminium i. Tänker ju som sagt minimera intaget av tungmetaller så gott jag kan. Tänker att byta ut deodorant och tandkräm är en bra början.
 
Använda rostfria kastruller istället för aluminium är också en bra grej. Men det är redan utbytt hos oss för länge sedan. Skadade teflonpannor rekommenderas också att man byter ut eftersom de kan avge ohälsosamma ämnen.
 
 Har hört en del om att aluminiumfria deodoranter inte är lika effektiva som "vanliga". Om man nu ska kalla dem vanliga. Igentligen är det ju dessa naturliga aluminiumfria deodoranter som är vanliga. Eller åtminstone naturliga. Men jag tänker testa och göra en egen bedömning angående hur effektiva de är. 
 
På dinhalsokost.se fanns väll inte jätte många olika att välja på och ingen doft som tilltalade mig speciellt heller. Men bestämde mig i allafall för en så får jag se hur den är. Har kollat runt på andra sidor som säljer naturliga deodoranter också och sett några intressanta som jag troligtvis kommer att testa senare.
 
Jag reagerade över att många av dessa aluminiumfria deodoranter är ganska dyra. Om man jämför med de "vanliga" som säljs i alla butiker. Men så verkar det ju vara med allt "naturligt". Naturläkemedlen är allt annat än billiga. Men hjälper de mig så är det värt pengarna. 
 
Inlägg kommer sen om min aluminiumfria deodorant när jag hunnit få den och testat den ett tag.
 
/Åsa
 

Tungmetaller

Tungmetaller är en av det största bovarna i dramat. De skadar våra kroppar något oerhört. Tungmetallerna är en stor bidragande orsak till candida albicans tex.
 
Vi har mycket mer tungmetaller i våra kroppar än vad som är hälsosamt. Mycket kommer från miljö föroreningar, som släpps ut i luften från tex bilar och industrier. Vi andas in det, det sätter sig i jorden och på våra grönsaker, i vattendrag.
 
De skadligaste tungmetallerna är arsenik, kadmium, bly, nickel, aluminium, kvicksilver. Vilka alltså förgiftar en hel del av vår mat och vatten.
 
Tungmetaller finns tex i pennor, cigarettrök, snus, kosmetika, fisk, deodoranter, läkemedel, kastruller.
I kroppen stör tungmetallerna hjärnan, njurar, immunsystemet, lungorna, blodet, bindväv mm.
Celler blir förgiftade och dör, vilket naturligtvis leder till en rad hälsoproblem.
 
Fluor som används i tandkräm och dricksvatten är från början en restprodukt från aluminiumproduktion, alltså tungmetaller.
 
Visste du att fluor är ett nervgift som första gången användes av nazisterna i kocentrationslägren för att dumma ner och minska viljekraften hos fångarna så att de blev lättare att kontrollera?
 
Företagen som tillverkar aluminium hade svårt att bli av med giftet (fluor) så de bestämde sig för att göra som nazisterna gjorde, dvs ge det till folket att konsumera.  
 
Fluor är kemikalier som skadar våra hjärnor. Vi utsätter oss själva och framförallt våra barn för giftiga kemikalier dagligen. Det finns en stark koppling mellan fluor och antal barn som får diagnoser, tex autism, adhd, dyslexi.
 
Dessa kemikalier urholkar i tysthet intelligensen, orsakar beteendestörningar,  stympar barnens framtida färdigheter och på sätt skadar hela samhällen.
 
Tungmetaller är som sagt en av det största orsakerna till sjukdomar. Cancerdödligheten steg efter införandet av fluorid i vattnet.
 
Studier visar att fluor i tandkrämen inte gör någon skillnad för tänderna och är dessutom giftigt för oss. Så man kanske ska fråga sig om det är värt det. Vill vi införa det i våra barns munnar? Jag vill inte det. Jag kommer att köpa tandkräm utan fluor i fortsättningen. 
 
Det är svårt att ensam göra något åt alla tungmetaller i vår miljö som hamnar i maten. Men alla kan minska på något. Jag kommer göra vad jag kan för att minska mitt intag av tungmetaller. Framförallt eftersom det är en orsak till min candida.
 
/Åsa

spottestet

Idag gjorde jag spott testet när jag klev upp. Alltså då man spottar i ett rumsvarmt glas vatten för att se om man har candida i saliven. Har tänkt göra det ett tag. Var länge sedan sist. Och jag har länge känt att det kanske är borta. Har ju behandlat den här skiten i ett halvår nu så tänkte att kanske det hunnit försvunna.
 
Testet visade dock att det fanns kvar. Men mycket mindre än när jag började för ett halvår sedan. Bara att kämpa vidare då. Jag har ju fuskat med maten lite senaste månaden. Ätit majs bland annat. Och choklad blev det under julen. Även lite chips unnade jag mig. Åt faktiskt thaimat en gång också. Så gott!!!
 
Men mängden candida i min kropp har i allafall minskat kraftigt så det känn otroligt skönt. Min kamp ger resultat. Det går åt rätt håll. Några månader till med Naturläkemedel och strikt kost så borde det försvinna helt. Känner mig peppad nu när jag såg att det senaste halvåret gett bra resultat.
 
Vikten har stått stadigt ett tag. -18 kg. Har inte gått ner mer ännu i allafall. Men det viktigaste är att jag blir frisk från min candida albicans. Och jag börjar se ett litet ljus i den här candida tunneln jag vandrar i.
 
/Åsa

RSS 2.0