Orsak

Hur får man candidaöverväxt?
 
Candida finns som sagt naturligt i allas våra kroppar men uppstår det obalans och det börjar växa så kan det bl.a bero på:
 
  • Dålig kost (Jag gissar att detta är den största orsaken till detta. Högt socker- och stärkelseintag, jästrik kost)
  • Antibiotikabehandlingar (candidan älskar detta, många får svampinfektion i slidan efter en kur eller blir dålig i magen eftersom antibiotika förstör den nyttiga bakteriefloran och göder candidabakterierna)
  • P-piller
  • Stress
  • Diabetes (Extra känslig för socker)
  • Beläggningar/plack i tarmen
  • Tungmetaller
  • Amalgamfyllning
  • Vegetarisk kost
  • Försurning
  • Underskott av magsyra i magsäcken
Avföringsprov kan tas av läkare för att se om man har överväxt av candida i tarmen. Men det sägs inte vara helt tillförlitligt eftersom det ibland visar negativt trots att man ändå har en överväxt.
 
Har man som kvinna ofta svampinfektioner i underlivet så har man helt säkert en candidaöverväxt. Candidan som normalt finns i tarmen har vuxit och spridit sig till underlivet. Känner man ofta en beläggning i munnen på morgonen när man vaknar så är detta candida. Candidan har spridit sig upp i svalget.
 
Misstänker du att du lider av candidaöverväxt så kan man enkelt testa detta hemma.
 
Testet gör ni så här:
 
Ta med ett glas vatten till sängen när du går och lägger dig. Detta för att det ska vara rumsvarmt på morgonen.
När du vaknar på morgonen ska du spotta i glaset innan du hunnit äta eller dricka något.
 
Friskt saliv flyter som ett skum på ytan.
Har du för mycket candida i saliven så händer något av detta:
 
  • Det sjunker till botten
  • Det grumlar vattnet
  • Det börjar hänga "trådar" från saliven ner mot botten
För mig visade det direkt inom några sekunder, men det kan ta upp 20-30 minuter beroende på hur mycket överväxt man har. Så håll kolla på loskan i glaset ett tag.
 
Har man överväxt bör det åtgärdas eftersom det kan ge riktigt ordentliga besvär och många andra sjukdommar med tiden.
 
Hur man åtgärdar detta skriver jag om i mitt nästa inlägg.
Jag reser bort i en vecka så det dröjer ett tag innan jag skriver nästa gång.
Då har ni som vill gott om tid att testa om man ni har candidaöverväxt till dess.
 
/Åsa
 

Symtom

Jag tror att det är vår vanligaste folksjukdom eller i allafall på väg att bli det, men ingen är medveten om den.
 
För mig började det med magbesvär för ca 15 år sedan. Jag hade mycket ont i magen och hade ofta uppblåst mage. Det har varit värst på kvällarna. Jag har legat många kvällar i fosterställning i soffan och kvidigt av smärta.
 
Jag fick höra från sjukvården att det troligtvis var gluten- eller laktosintolerans. Jag uteslöt sådan kost ett tag men det hjälpte inte. Eller jo det blev faktiskt lite bättre när jag undvek gluten men det har visat sig nu senare att det inte alls beror på intolerans.
 
Jag fick utskrivet antideppressiva tabletter och insomningstabletter för att jag mådde dåligt. Jag kände ingen glädje och hade sömnsvårigheter. Magbesvären fortsatte. Jag fick allt oftare huvudvärk och ont i axlar och nacke.
Tabletterna hjälpte inte. Jag fick gå i samtal hos kurator för jag var ju deprimerad enligt läkaren. Och jo visst var jag väll det.....men orsaken till min deppression fans hela tiden kvar och därför mådde jag inte heller bättre.
 
Jag slutade med alla mediciner efter en tid och sa att "jo visst jag mår bättre" till kuratorn och slutade med besöken där. Åren gick och magbesvären och värken kvarstod. Det blev värre och värre. För snart två år sedan blev det ännu värre. Och i våras var det så illa att jag tänkte att jag orkar inte leva längre. Vissa dagar orkade jag inte ens gå ner och äta middag med familjen. Ville bara ligga i sängen och försvinna bort....
 
Till slut fann jag svaret på alla mina problem. Det matchade mina symtom. Candidaöverväxt/Candidaförgiftning!
 
Candida är en jästsvamp som vi alla har naturligt i oss. Det finns i munnen, tarmen och slidan. Det finns olika typer men Candida Albicans är den vanligaste. Den lever av socker och stärkelse, jäst och alkohol.
 
Candidan kan i extrema fall invadera organen som börjar fungera sämre och sämre, det kan till och med ge cancer i organen.
 
SYMTOM:
 
Ont i magen
Uppblåst och gasig mage
Menstruationsrubbingar
Övervikt
Hudbesvär (Torr hy, Acne, Psoriasis m.m)
Depression
Ångest
Urinvägsinfektioner
Svampinfektioner i underlivet
Dålig andedräkt
Astma
Ofta huvudvärk
Dåligt immunförsvar (ofta sjuk)
Trötthet
Humörsvägningar
Muskel-och ledvärk
Diarré/Förstoppning
Flytningar
Klåda i anus
Allergier
Munblåsor
Rinnande ögon
Blodsockersvägningar
Dåligt minne
Koncentrationssvårigheter
Dålig Blodcirkulation
 
Alla har inte samma symtom. Vissa symtom märker man av först när man blir av med dem.
 
I nästa inlägg skriver jag hur man enkelt kan testa hemma om man har candidaöverväxt och orsakerna till det.
 
/Åsa
 

Välkommen till min blogg!

Jag startade den här bloggen för kanske.....7 år sedan eller nånting sånt. Men den har legat på is i X antal år. Eller jag slutade bara att skriva och tanken var nog inte heller att någonsin fortsätta blogga igen. Tidigare fungerade den mest som en dagbok. Men nu bestämde jag mig för att göra om den. Alla mina tidigare inlägg är raderade. Jag börjar på ny kula helt enkelt.
 
Den nya bloggen kommer att handla om Candida Albicans. Detta eftersom jag själv drabbats av detta och mått dåligt av det i många år utan att vetat vad som varit fel.
Nu vill jag med denna blogg hjälpa andra. Andra som också lider av candida albicans utan att veta om det.
Och med denna blogg kanske får upp ögonen för denna ganska okända sjukdom. Om jag så bara lyckas hjälpa en enda människa så är det värt att skriva om det. Jag talar om det med min familj och mina vänner. Och jag har faktiskt redan lyckats hjälpa några personer genom att berätta om detta.
 
Candida Albicans är relativt okänd men den ger sådana besvär och hemska följdsjukdommar att den borde vara mer omtalad. Man tror att mellan 25-50% av befolkningen lider av detta, de flesta utan att ens veta om det. Och alldeles för få läkare och gynekologer har kännedom om detta. Det borde inte få vara så!!
 
Hur många människor går inte omkring där ute och lider som jag gjorde? Hur många patienter får fel diagnos av läkare pga att symtomen förväxlas med någon annan sjukdom? Hur många har mött läkare som kliar sig i huvudet och säger att de inte vet vad som fel? Eller kanske till och med fått höra att de inbillar sig?
 
När jag mådde som sämst så orkade jag knappt gå ner och äta middag med min familj. Jag låg helst bara i sängen under täcket och kände att jag inte orkar leva längre. Jag höll på att gå under. Men så hittade jag information om denna sjukdom: CANDIDA ALBICANS och fick upp ögonen! Det stämde precis in på mig. Jag förstod äntligen vad som var fel. Och att det finns en väg ur helvetet. Men vägen är lång. Jag har kämpat varje dag i 4 månader nu. Jag mår mycket bättre men fortfarande har jag en lång väg kvar till ett tillfrisknade. Jag måste fortsätta kämpa i flera månader till innan jag är i mål.
 
Jag kommer att skriva mer om sjukdommen inom en snar framtid. Förhoppningsvis redan imorgon. Om symtomen, orsaken, följdsjukdommarna och hur man blir frisk!
 
/Åsa
 
 
 
 

RSS 2.0